Nakladatelství Grada Publishing, a.s., vydává novou učebnici Autoškola 2015

Pá 13. 03. 2015

Spolupracovali jsme s nakladatelstvím GRADA na obsahu elektronické příručky pro řidiče se spoty a animacemi.

Nakladatelství Grada Publishing, a.s., vydává novou učebnici Autoškola 2015 – Moderní učebnice & testové otázky. Poprvé s aktivními odkazy na populární Besipky a ani¬ma¬ce dopravních situací – vše volně ke stažení na stránkách nakladatelství.    

Publikace Autoškola 2015 – Moderní učebnice & testové otázky autora Václava Mináře vznikla ve spolupráci s Týmem silniční bezpečnosti, Samostatným oddělením BESIP Ministerstva dopravy ČR a dopravním portálem Zákruta. Díky této spolupráci mohlo nakladatelství vůbec poprvé poskytnout zdarma ke stažení elektronické verze předpisů a vyhlášek s více než stovku názorných spotů a animací dopravních situací.

Zcela nová učebnice autoškoly obsahuje vše, co nezbytně potřebujete k získání řidičského oprávnění skupiny B:

• výklad pomocí názorných barevných fotografií
• snadnou navigaci v knize pomocí barevných hmatníků
• kapitoly členěné podle předmětů v autoškole
• ukázkové testy
• praktické rady

Učebnice je koncipována maximálně stručně, a přitom obsahuje vše potřebné. Naprostou novinkou je elektronická verze předpisů a vyhlášek, jež obsahuje více než stovku spotů a animací dopravních situací. Velmi názorně tak vysvětluje vše potřebné, co každý potřebuje znát pro bezpečný pohyb v silničním provozu.

Učebnice je určena nejen budoucím řidičům, ale poslouží též při školeních řidičů profesionálů, dopravní výchově dětí, nahlédnout do ní mohou i motoristé s dlouholetou praxí, cyklisté, chodci… Zkrátka každý, kdo se aktivně účastní silničního provozu.

Aktivitu vydavatelství ostatně vítá i ministr dopravy Dan Ťok: „Ne každý běžně rozumí řeči zákona. Proto je vhodné doplnit pravidla silničního provozu o obrazovou formu. Naše Besipky jsou pro to ideální, pomocí nich lze obdržet srozumitelný a účinný výklad silničních pravidel.“ 

Besipky poskytlo Samostatné oddělení BESIP MD ČR, animace portál Zákruta a na zpracování elektronické verze spolupracoval Tým silniční bezpečnosti. Uvedený materiál – pro jeho obsažnost a distribuci zdarma – považujeme za příspěvek ke zvýšení úrovně bezpečnosti na našich silnicích. Soubory jsou zdarma ke stažení na webové stránce učebnice.



nahoru