Klání mladých cyklistů Libereckého kraje zná své vítěze


Ve čtvrtek 25. května se na dětském dopravním hřišti v Jablonci nad Nisou uskutečnilo krajské kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů. Každoroční soutěž připravili strážníci městské policie Jablonec nad Nisou společně s Libereckým krajem, BESIP Libereckého kraje, Týmem silniční bezpečnosti, oblastním spolkem Českého červeného kříže Jablonec nad Nisou a Krajským ředitelstvím policie Libereckého kraje.

Krajského kola se zúčastnilo celkem 40 dětí, a to ve dvou věkových kategoriích. Jednotlivá soutěžní družstva se skládala ze dvou dívek a dvou chlapců, žáků základních škol. Tomuto kolu předcházelo 5 oblastních kol, která byla realizována na dopravních hřištích v Liberci, České Lípě, Košťálově a Jablonci nad Nisou. Celkem se v oblastním kole utkalo 292 dětí, z nichž právě 40 postoupilo do krajského klání.

Dopravní soutěž mladých cyklistů letos slaví 42 let od svého vzniku „Liberecký kraj Dopravní soutěž mladých cyklistů podporuje řadu let už od oblastních kol soutěže. Jsme rádi, že se školy soutěže účastní, a věnují se tak problematice dopravně-bezpečnostních témat,“ říká Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana Libereckého kraje odpovědný za resort dopravy

Soutěž mladých cyklistů letos opět podpořil také obchod se sportovním vybavením Decathlon, který věnoval ceny pro výherce jednotlivých kol, včetně kola krajského. Dále děti obdržely hodnotné ceny od Ministerstva dopravy – BESIP Libereckého kraje a Týmu silniční bezpečnosti. Liberecký kraj mimo odměny pro všechny zúčastněné předal nejlepším dívkám a nejlepším chlapcům v obou kategoriích poukaz na nákup sportovního vybavení.

„Velké poděkování patří pedagogům, kteří se dlouhodobě ve školách dopravní výchově věnují. Takovým vyvrcholením je pro mnohé právě i krajské kolo dopravní soutěže. Proto i pro ně jsme zajistili hodnotné ceny,“ děkuje Jan Polák, krajský koordinátor bezpečnosti silničního provozu Libereckého kraje.

Výherní družstva, v kategorii mladších žáků – ZŠ Zásada, v kategorii starších žáků – ZŠ Libštát, budou reprezentovat Liberecký kraj v celostátním finále ve dnech 19.–21. června v Mohelnici. Všem zúčastněným náleží obrovská gratulace a výherním družstvům držíme pěsti v celostátním finále.
 


nahoru