Děti ztvárnily poutání při cestování

Po 02. 12. 2019

Dětské výtvarné a literární práce, které představují „Všichni jezdí připoutaní“, je možné vidět od 18. listopadu 2019 v prostorech kavárny Pošta v Liberci. Až do 15. prosince 2019 si mohou prohlédnout návštěvníci práce výherců stejnojmenné soutěže, jejíž slavnostní vyhlášení proběhlo 21. června 2019 v Praze.

Výtvarná díla dětí z celé republiky jsou k vidění v oknech kavárny Pošta v Liberci.

Výstava výtvarných a literárních prací jako jedna z aktivit projektu „Markétina dopravní výchova“ je právě k vidění. Nosným tématem soutěže a následné výstavy se stala problematika bezpečného poutání při cestování nejen v osobních automobilech.

Výtvarné a literární soutěže pořádané Týmem silniční bezpečnosti ve spolupráci Policií České republiky jsou téměř již tradiční záležitostí pro školy a školky jak na území Libereckého kraje, tak od roku 2018 i na území celé České republiky. 

„Vážíme si úsilí pedagogů, které napomáhá k výchově zodpovědných účastníků silničního provozu, a tím tak i ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu. I proto Liberecký kraj dlouhodobě podporuje různé aktivity v oblasti dopravní výchovy,“ uvádí Jan Polák, krajský koordinátor bezpečnosti silničního provozu Libereckého kraje.

V současné době probíhá výběr výherců podzimní soutěže „Zpomal, prosím!“, která bude vyhlašovat v každém kraji České republiky 12 výherců. Ti postoupí automaticky do kola celorepublikového, které bude slavnostně vyhlášeno v Muzeu Policie České republiky v lednu 2020.

„Vítáme aktivity Týmu silniční bezpečnosti, které pomáhají zvyšovat bezpečnost silničního provozu a které se vhodnou formou zaměřují na edukaci nejmladších účastníků silničního provozu. Pro letošní rok realizujeme vlastní prioritu zaměřenou na povinnost poutání řidičů a spolujezdců. Přitom spolupracujeme s Týmem silniční bezpečnosti nejen při dopravně bezpečnostních akcích, ale také při vzdělávání policistů v rámci poutání dětí do dětských zádržných systémů ve vozidlech,“ uvádí kpt. Jan Frieser, vrchní komisař odboru služby dopravní policie.
 


nahoru